Muzeum čokolády a marcipánu Tábor

Výlet za gastronomií do Tábora

Nejen za čokoládou můžete vyrazit do našeho města. Tábor je bezesporu zajímavou zastávkou pro všechny gurmány a výletníky, kteří rádi tráví čas v klidu kaváren, u dobrého jídla a pití.

Návštěvu města samozřejmě začněte v našem muzeu. Dozvíte se historii a technologii zpracování kakaových bobů, uvidíte co všechno se dá z čokolády a marcipánu vyrobit. Samozřejmě čokoládu ochutnáte a můžete si s ní zkusit i sami pracovat. Po dopolední návštěvě muzea je čas vyrazit někam na oběd. Klasickou českou kuchyni nabízí restaurace Beseda na náměstí, nebo velmi stylová restaurace "U zeleného stromu", kde se točí asi nejlepší Plzeň na Starém městě. Odpolední procházka romantickými uličkami vás zavede na kávu či čokoládu do krásné kavárny Budík (hned naproti našeho muzea), do Jednoty - zde můžete čas u kávy spojit s knihou (četbou i nákupem), do Klidu s krásným výhledem na náměstí, nebo stylové Café Konstanz. Večer pak doporučujeme navštívit THIR - TOP restauraci podle týdeníku EURO, kde se vaří lokálně a zajímavě. Špičkovou gastronomii najdete i v hotelu Nautilus na náměstí, kde vaří člen Národního týmu Martin Svatek. Večer zakončete v některé z vinoték... ať už je to U Černého kocoura a zeleného stromu nebo Coffe und Tee. Nebo obě, jsou kousíček od sebe. 

Neděle může být procházková, vyražte kolem řeky na Harrachovku, kde se často konají speciální akce, jako třeba zabijačkové hody. 

Obecně se dá říci, že kamkoliv v Táboře vyrazíte za jídlem, vínem, kávou neuděláte chybu. Objevte "požitkářský" Tábor.  

Platební metody Platební metody Platební metody

Projekt – Modernizace prostor átria pomocí 3D malby a dekorativních prvků – registrační číslo žádosti 0380001266. Cílem projektu je zatraktivnit návštěvníkům prohlídku muzea. Projekt byl financován Evropskou unií – Next Generation EU.

Financováno Evropskou Unií
Národní plán obnovy
Ministerstvo kultury
Služby JVTP podpora trendů