Muzeum čokolády a marcipánu Tábor

Tloustne se po čokoládě ?

Na jednoduchou otázku není jednoduchá odpověď, i když na první dobrou se nabízí jednoznačně ANO.

Ale pozor! Čokoláda může mít různé podoby a chutě, rozličná složení a podíly kakaových bobů, kakaového másla a cukru. Obecně platí, že čím má čokoláda vyšší podíl kakaa, tím ubývá cukru a tudíž není po čem tloustnout. Také záleží na tom, kolik čokolády sníte. Čokoláda je plná povzbuzujících látek, antioxidantů a prvků, které povzbuzují dobrou náladu a třeba i potenci u mužů. Ideální je sníst 1-2 kostičky kvalitní čokolády denně. Pak čokoláda "splní" co se od ní očekává a zároveň nepřiberete...

A jak poznat kvalitní čokoládu ? Když si přečtete složení, měl by být na první místě uveden podíl kakaa či kakaové hmoty, následuje kakaové máslo a teprve pak všechny ostatní složky. Kakaové máslo je nejdražší složkou každé čokolády a bývá často nahrazeno ztuženými tuky. Čokoláda vám taky musí při rozlomení hezky "křupnout" a musí být lesklá a voňavá. Ideální je vybírat čokolády "bean to bar", kde znáte přímo čokolatiéra i způsob výroby. 

A pozor podruhé! Levná čokoláda má vždy nějaké ALE. Vybírejte kvalitu, ne tučnou náhražku plnou cukru. 

 -
Počet fotografií: 2
Platební metody Platební metody Platební metody

Projekt – Modernizace prostor átria pomocí 3D malby a dekorativních prvků – registrační číslo žádosti 0380001266. Cílem projektu je zatraktivnit návštěvníkům prohlídku muzea. Projekt byl financován Evropskou unií – Next Generation EU.

Financováno Evropskou Unií
Národní plán obnovy
Ministerstvo kultury
Služby JVTP podpora trendů